Sådan griller du en pølse til perfektion!

Ved du, hvordan man griller en pølse på bedste vis? Hvor smagen, saften og kraften er intakt under det sprøde pølseskind?

Lav varme og lang tid

Nøgleordet er ‘nænsom’. Grill pølsen ved lav varme eller indirekte varme og vend den jævnligt. Vær tålmodig, det lønner sig. Til allersidst kan du skrue op for varmen (hvis du har en gasgrill), eller lægge pølsen over direkte varme. Så bliver skindet ekstra sprødt.

Du kan bruge denne metode til alle HØJERs guldvinder-grillpølser.

Vil du have ekstra smag?

Rids pølserne forsigtigt og pensl med en BBQ-sauce både før og undervejs, mens du griller.

Du kan enten købe BBQ-sauce eller lave din egen (i forvejen):

Hjemmelavet BBQ-sauce

Ingredienser:
1 dåse hakkede tomater (400 g)
100 g brun farin
½ dl æblecidereddike
1 spsk sojasauce
2 fed hakket hvidløg
1 tsk dijonsennep
1 tsk paprika
½ tsk chilipulver
Salt
Friskkværnet peber efter smag

Fremgangsmåde:
Rør alle ingredienser sammen i en gryde og bring til kogepunktet under omrøring.

Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 20 minutter, til saucen er blevet tykkere og mere koncentreret.

Smag til med salt og peber og lad saucen køle af.

Vind guld til grillen

Deltag i vores sommergrill-konkurrence senest 2. juli og vind en kasse med guld fra HØJER – klik her.

Seneste tips & nyheder

Urtedippen chimichurri er en nem og skøn dip til en grillpølse. Få opskriften her.
Fyr op under smagen på din sennep med dette lille trick.
Brug forårets ramsløg i en pesto. Få den enkle opskrift her.
Baba ganoush – eksotisk aubergine-dip smager skønt til grillpølsen.
Sæt pølsen på spyd! Sådan kan du også spise en grillpølse.
Svøb pølsen i bacon og pynt den med krydderurter. Velbekomme!
Vandmelonens sødme passer godt til den salte grillpølse.
Verdensklasse pølser kan li’ dip – her er tre forslag.
En rub giver ekstra smag. Vi giver dig opskriften.
En hotdog er altid sagen! Her kommer en version med sommerstemning.
Syltede rødløg er verdens nemmeste tilbehør – og passer altid godt til en grillet pølse.
11 guldmedaljer og en af sølv til 12 grillpølser fra Højer Pølser
Et væld af smukke smags- og naturoplevelser venter dig i Højer
Er du påskeklar? Få HØJERs bedste idéer til et indbydende påskebord.
Medaljeregn ved FødevareDanmarks fagkonkurrence – igen.
Slib kniven og få HØJERs bedste tips til servering af pølser.
Hvordan griller man en pølse og bevarer dens saft og kraft? Få HØJERs tips.
Medisterpølse? Sådan steger du den til perfektion.
Hvad er den perfekte sennep til en pølse? Tja, det kommer helt an på pølsen,…
HØJER gjorde rent bord ved den internationale konkurrence ’Confrerie des Chevaliers’ i Holland.
Menu