Sennep er lavet af sennepsfrø, der er malet med eddike, vand og salt, og evt. smagt til med sukker og krydderier. På vores breddegrader har sennep været den stærkeste smagsgiver i tusinder af år.
Afhængig af, hvor meget sennepsfrøene males, varierer sennep fra cremet og fin til grov og grynet. Smagen går fra mild sødme til kraftig, hvor den ‘river’ i næsen.
Hvilken sennep er så den perfekte til en pølse?

Det allervigtigste når du vælger sennep til en pølse, er naturligvis, at DU kan lide de to ting sammen.
Vi anbefaler, at du tænker over, hvor kraftig smagen af pølsen er og vælger en sennep, der matcher. Fx passer vores wienerpølser eller ristepølser perfekt til en sød fransk sennep, mens vores kålpølser eller ringridere kalder på en stærk sennep.
Lav din egen sennep
Vidste du, at du kan smagssætte din sennep? Kog fx nogle tørrede abrikoser i lidt hvidvin – eller figner i rødvin. Blend og rør i lidt sennep. Smag til for at finde balancen.