Hvad er den perfekte sennep til en pølse

Sennep er lavet af sennepsfrø, der er malet med eddike, vand og salt, og evt. smagt til med sukker og krydderier. På vores breddegrader har sennep været den stærkeste smagsgiver i tusinder af år.

Afhængig af, hvor meget sennepsfrøene males, varierer sennep fra cremet og fin til grov og grynet. Smagen går fra mild sødme til kraftig, hvor den ‘river’ i næsen.

Hvilken sennep er så den perfekte til en pølse?

Det allervigtigste når du vælger sennep til en pølse, er naturligvis, at DU kan lide de to ting sammen.

Vi anbefaler, at du tænker over, hvor kraftig smagen af pølsen er og vælger en sennep, der matcher. Fx passer vores wienerpølser eller ristepølser perfekt til en sød fransk sennep, mens vores kålpølser eller ringridere kalder på en stærk sennep.

Lav din egen sennep

Vidste du, at du kan smagssætte din sennep? Kog fx nogle tørrede abrikoser i lidt hvidvin – eller figner i rødvin. Blend og rør i lidt sennep. Smag til for at finde balancen.

Seneste tips & nyheder

Urtedippen chimichurri er en nem og skøn dip til en grillpølse. Få opskriften her.
Hvordan griller man en pølse og bevarer dens saft og kraft? Få HØJERs tips.
Fyr op under smagen på din sennep med dette lille trick.
Brug forårets ramsløg i en pesto. Få den enkle opskrift her.
Baba ganoush – eksotisk aubergine-dip smager skønt til grillpølsen.
Sæt pølsen på spyd! Sådan kan du også spise en grillpølse.
Svøb pølsen i bacon og pynt den med krydderurter. Velbekomme!
Vandmelonens sødme passer godt til den salte grillpølse.
Verdensklasse pølser kan li’ dip – her er tre forslag.
En rub giver ekstra smag. Vi giver dig opskriften.
En hotdog er altid sagen! Her kommer en version med sommerstemning.
Syltede rødløg er verdens nemmeste tilbehør – og passer altid godt til en grillet pølse.
11 guldmedaljer og en af sølv til 12 grillpølser fra Højer Pølser
Et væld af smukke smags- og naturoplevelser venter dig i Højer
Er du påskeklar? Få HØJERs bedste idéer til et indbydende påskebord.
Medaljeregn ved FødevareDanmarks fagkonkurrence – igen.
Slib kniven og få HØJERs bedste tips til servering af pølser.
Hvordan griller man en pølse og bevarer dens saft og kraft? Få HØJERs tips.
Medisterpølse? Sådan steger du den til perfektion.
HØJER gjorde rent bord ved den internationale konkurrence ’Confrerie des Chevaliers’ i Holland.
Menu