Chimichurri-urtedip til grillpølsen

Med sydamerikanske vibes danser denne chimichurri-urtedip lige ind på vores grillmenu.

Med rødder i Argentina

Chimichurri er en frisk urtedip, der menes at stamme fra Argentina. I dag serveres den friske urtedip til kød og grillretter over hele verdenen.

Den er nem at lave og passer perfekt til vores chorizogriller eller til en af de andre guldvinder-grillpølser. Prøv selv!

Chimichurri

Ingredienser:
To håndfulde blandede krydderurter (persille, oregano, koriander og hvad du ellers har)
½ rødløg
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
2 spsk æblecidereddike
½ tsk salt
friskkværnet peber

Fremgangsmåde:
Skyl krydderurterne. Hak urter, løg og hvidløg groft. Kom i en blender sammen med olie og eddike, og blend til du har en grov konsistens. Smag til med salt og peber.

Servér som dip til grillpølser og anden grillmad.

Tip

Du kan også bruge chimichurri i sandwich eller på bruschetta.

Vind guld til grillen

Deltag i vores sommergrill-konkurrence senest 2. juli og vind en kasse med guld fra HØJER – klik her.

Seneste tips & nyheder

Hvordan griller man en pølse og bevarer dens saft og kraft? Få HØJERs tips.
Fyr op under smagen på din sennep med dette lille trick.
Brug forårets ramsløg i en pesto. Få den enkle opskrift her.
Baba ganoush – eksotisk aubergine-dip smager skønt til grillpølsen.
Sæt pølsen på spyd! Sådan kan du også spise en grillpølse.
Svøb pølsen i bacon og pynt den med krydderurter. Velbekomme!
Vandmelonens sødme passer godt til den salte grillpølse.
Verdensklasse pølser kan li’ dip – her er tre forslag.
En rub giver ekstra smag. Vi giver dig opskriften.
En hotdog er altid sagen! Her kommer en version med sommerstemning.
Syltede rødløg er verdens nemmeste tilbehør – og passer altid godt til en grillet pølse.
11 guldmedaljer og en af sølv til 12 grillpølser fra Højer Pølser
Et væld af smukke smags- og naturoplevelser venter dig i Højer
Er du påskeklar? Få HØJERs bedste idéer til et indbydende påskebord.
Medaljeregn ved FødevareDanmarks fagkonkurrence – igen.
Slib kniven og få HØJERs bedste tips til servering af pølser.
Hvordan griller man en pølse og bevarer dens saft og kraft? Få HØJERs tips.
Medisterpølse? Sådan steger du den til perfektion.
Hvad er den perfekte sennep til en pølse? Tja, det kommer helt an på pølsen,…
HØJER gjorde rent bord ved den internationale konkurrence ’Confrerie des Chevaliers’ i Holland.
Menu