Baba ganoush er en lækker dip med mellemøstlige rødder. Den serveres ofte som del af en mezze-tallerken – men den smager også skønt som dip til en grillpølse serveret med brød. Vi siger det bare!

Baba ganoush
Ingredienser:
2 auberginer
Olivenolie
2 spsk tahin
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
½ tsk spidskommen
Citronsaft
Salt
Friskkværnet peber
Bredbladet persille
Brød
Fremgangsmåde:
Del auberginerne på langs og pensl skærefladen med lidt olie.
Grill auberginerne med skærefladen nedad i ca. 15 minutter, til skindet er mørkt og kødet er blødt. (Du kan også bage auberginerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter).
Afkøl lidt og skrab auberginekødet ned i en skål (du skal ikke bruge skindet).
Tilsæt tahin, finthakket hvidløg, olivenolie og spidskommen. Blend til konsistensen er ensartet. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Servér i en skål. Dryp lidt olivenolie over, og drys med persille.
Servér som dip til alle HØJERs guldvinder-grillpølser sammen med brød fx et grillet pitabrød eller fladbrød.
Tip
Du kan også servere baba ganoush som dip til grøntsagsstave i alle farver og slags.
Vind guld til grillen
Deltag i vores sommergrill-konkurrence senest 2. juli og vind en kasse med guld fra HØJER – klik her.