Baba ganoush-dip

Baba ganoush er en lækker dip med mellemøstlige rødder. Den serveres ofte som del af en mezze-tallerken – men den smager også skønt som dip til en grillpølse serveret med brød. Vi siger det bare!

Baba ganoush

Ingredienser:
2 auberginer
Olivenolie
2 spsk tahin
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
½ tsk spidskommen
Citronsaft
Salt
Friskkværnet peber
Bredbladet persille

Brød

Fremgangsmåde:
Del auberginerne på langs og pensl skærefladen med lidt olie.

Grill auberginerne med skærefladen nedad i ca. 15 minutter, til skindet er mørkt og kødet er blødt. (Du kan også bage auberginerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter).

Afkøl lidt og skrab auberginekødet ned i en skål (du skal ikke bruge skindet).

Tilsæt tahin, finthakket hvidløg, olivenolie og spidskommen. Blend til konsistensen er ensartet. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Servér i en skål. Dryp lidt olivenolie over, og drys med persille.

Servér som dip til alle HØJERs guldvinder-grillpølser sammen med brød fx et grillet pitabrød eller fladbrød.

Tip

Du kan også servere baba ganoush som dip til grøntsagsstave i alle farver og slags.

Vind guld til grillen

Deltag i vores sommergrill-konkurrence senest 2. juli og vind en kasse med guld fra HØJER – klik her.

Seneste tips & nyheder

Urtedippen chimichurri er en nem og skøn dip til en grillpølse. Få opskriften her.
Hvordan griller man en pølse og bevarer dens saft og kraft? Få HØJERs tips.
Fyr op under smagen på din sennep med dette lille trick.
Brug forårets ramsløg i en pesto. Få den enkle opskrift her.
Sæt pølsen på spyd! Sådan kan du også spise en grillpølse.
Svøb pølsen i bacon og pynt den med krydderurter. Velbekomme!
Vandmelonens sødme passer godt til den salte grillpølse.
Verdensklasse pølser kan li’ dip – her er tre forslag.
En rub giver ekstra smag. Vi giver dig opskriften.
En hotdog er altid sagen! Her kommer en version med sommerstemning.
Syltede rødløg er verdens nemmeste tilbehør – og passer altid godt til en grillet pølse.
11 guldmedaljer og en af sølv til 12 grillpølser fra Højer Pølser
Et væld af smukke smags- og naturoplevelser venter dig i Højer
Er du påskeklar? Få HØJERs bedste idéer til et indbydende påskebord.
Medaljeregn ved FødevareDanmarks fagkonkurrence – igen.
Slib kniven og få HØJERs bedste tips til servering af pølser.
Hvordan griller man en pølse og bevarer dens saft og kraft? Få HØJERs tips.
Medisterpølse? Sådan steger du den til perfektion.
Hvad er den perfekte sennep til en pølse? Tja, det kommer helt an på pølsen,…
HØJER gjorde rent bord ved den internationale konkurrence ’Confrerie des Chevaliers’ i Holland.
Menu