Årets bygningspris ( erhvervsbyggeri ) i Tønder Kommune

Oprettet d.

Årets bygningspris ( erhvervsbyggeri ) i Tønder Kommune

 

Tønder Kommune har uddelt bygningspræmier hvert år siden 2011. ( Alle kan være med til at foreslå kandidater til prisen, og på baggrund af de indkomne forslag vælger teknik- og miljøudvalget årets vindere ). Der uddeles præmier i tre kategorier, henholdsvis kulturarv, nybyggeri/renovering og erhvervsbyggeri.

 

Den 14 Maj 2019 blev vi – HØJER PØLSER - så tildelt årets bygningspris inden for kategorien erhvervsbyggeri.

 

JydskeVestkysten skriver i avisen - den 15 Maj 2019 - følgende:
”Prisen inden for kategorien "erhvervsbyggeri" gik til Højer Pølser med brødrene Gerd og Jan Møller i spidsen. De har i 2018 renoveret butiksbygningen i Søndergade 1 i Højer og ikke mindst tilbageført bygningen til dens oprindelige stil.

- Gadefacaden og gavlen hen mod Torvet er ommuret og istandsat, og der er tilbygget et vindfang, som indgang til butikken. Tidligere var gadefacaden og gavlen flisebeklædt med store liggende butiksvinduer. Ved ombygningen og tilbageførslen er der opnået harmoni i den samlede bygning, og bygningens fremtræden er med til at understøtte hele gademiljøet og har givet et løft til bymiljøet, skriver Tønder Kommune om baggrunden for at netop Højer Pølser løb med årets pris.