Læs hele historien om Højer Pølser 

Klik på årstallene og læs mere


 
 
1897 
 Andreas Christian Müller åbner
 

Andreas Christian Müller åbner sammen med sin kone Elke en lille slagterbutik i Højer på hjørnet af Nørregade og Torvegade. 1902 flytter slagterbutikken fra Nørregade til Torvet.
1927  
Den daglige drift

Andreas Christian Müller overlader den daglige drift af slagterbutikken til sin søn, Adolf, som gennem sin opvækst har hjulpet meget til i forretningen.

Adolf Müller 2. generation. Skærer kød til i butikken, bemærk lugerne bagved er køleskab. 1965
 
1952  
I lære hos sin far

Er året hvor Adolf Müllers søn, Andreas, starter i lære hos sin far. Fire år senere står Andreas udlært som svend og begynder at arbejde hos diverse slagtere i ind- og udland.

Andreas Müller 3. generation
1963  
Forpagtning

Andreas vender atter hjem til Højer og forpagter sin fars slagterforretning. Et år efter sin hjemkomst gifter Andreas sig med Luise og de får sammen sønnerne Jan og Gerd.
1970  
Udvidelse

Slagterforretningen udvider og udvikler sig år for år, men i takt med at folk på landet får egen bil, begynder indkøbsvanerne at ændre sig og supermarkeder begynder at blomstre op. Højer Pølser går i tænkeboksen og beslutter sig for at være leverandør af håndværker kvalitetspølser til de bedste supermarkeder. Ikke nok med det, så begynder Andreas også at deltage i fagkonkurrencer i ind- og udland for at profilere Højer Pølser – og profilen er kniv skarp: 
Kvalitet og håndværk frem for alt!
Den første engros kunde er Oste- og specialforretning Lynhjems eftf. i Helsingør.
1980'erne  
1982 - Læretid hos Slagter Følster i Gram

Jan Müller begynder sin læretid hos Slagter Følster i Gram, men rejser senere til Tyskland for at arbejde. Et års tid efter vender Jan hjem med erfaringer og ny viden, som han vælger at omsætte som svend hos sin far.  
Sideløbende starter Gerd i lære hos Helmuths slagterforretning i Haderslev, men vælger senere også at rejse Tyskland og Schweiz for at gøre erfaringer inden for faget. Gerd vender hjem et år efter og slår rødder i sin fars slagterforretning. De tre herrer udvider senere Højer med et nyt og banebrydende pølsemageri! 
1990'erne
 1993 - Kædesamarbejde     1994 - Udvidelse
 

1993 - Kædesamarbejde

Højer starter sit første kædesamarbejde! Et kædesamarbejde med Irma og deres 57 butikker rundt omkring på Sjælland. 

1994 - Udvidelse
Højer udvider igen! Denne gang med nyt pakkeri og ekspedition.  


 
2000'erne
 1993 - Kædesamarbejde     1994 - Udvidelse
Jan og Gerd i Go' Morgen Danmark



 

2003 - Under samme tag

Højer køber lokaler på Østermarkvej 16, så produktion og pakkeri nu fremover kan være under samme tag og lige inden for rækkevidde. 

2004 - Spændende samarbejde
Et nyt spændende samarbejde bliver stablet på benene med salgsselskabet Q-foods.   

2006 - Udvikling og investering
Kædesamarbejdet styrkes gevaldigt, hvilket bl.a. skyldes Højers branding, udvikling af nye spændende produkter og investering i nye og moderne produktionsapparater.  


2012 - Videreudvikling
Højer Pølser har de seneste år arbejdet intenst med at udvikle og videreudvikle sønderjyske håndværker produkter og egnsprodukter fra marsken.